Nog maar een paar plekken beschikbaar voor de gratis online training

Home

Workshops Gratis trainingen Over mij Blog Ervaringen Direct aanmelden voor de gratis trainig Login

Bloggen of blogger? Begin met een mindmap

Uncategorized Dec 29, 2018

Veel ondernemers weten inmiddels dat bloggen en vloggen een geweldig goed middel is om je bedrijf te laten groeien.

Door te bloggen en te vloggen kun je namelijk je expertstatus laten zien. Je (potentiele) klanten maken op deze manier kennis met jou en jouw bedrijf en hebben zo gelijk een eerste indruk van jou. Ga je vloggen dan is deze indruk alleen maar groter. Let dan ook op dat deze indruk niet negatief is. Daarom is het van belang dat deze blogs en vlogs altijd aansluiten bij jou, jouw product en bij je target audience. Met andere woorden de doelgroep waar jij het liefste mee wilt gaan werken.

Pas daar je schrijfstijl op aan. Je lay-out, je kleding, je taalgebruik alles wat je doet moet dus met elkaar overeenstemmen.

Alleen het meest gehoorde probleem van ondernemers is dat ze geen idee hebben waar ze over zouden kunnen bloggen of vloggen en gebeurd er vaak niets. Dit is natuurlijk heel jammer, je laat zo een enorme kans liggen voor jou en je klanten.

Ga daarom eens brainstormen en schrijf gewoon alle onderwerpen op die in je hoofd opkomen.

Onderwerpen die je op internet leest.

Onderwerpen die je tegenkomt in je dagelijkse leven. Dit kan als een reclame zijn die jouw triggert. Niemand kan namelijk zo goed weten wat er leeft in de wereld dat matched met jouw bedrijf en jouw klanten als jij.

Ik heb daarom altijd in mijn telefoon een notitieblok staan met daarin “onderwerpen” en elke keer als ik iets tegen kom waar ik denk, daar kan ik zeker iets over vertellen dat waardevol is, dan noteer ik dat in dit notitieblok. Soms alleen een woord of een zin, de andere keer meer informatie omdat de ingeving die ik kreeg bij dit onderwerp voor mijn gevoel echt geweldig was.

Dus mijn stappenplan voor jou zo nu zijn:

  1. Maak een notitieboek aan (digitaal of op papier)
  2. Zorg dat je dit notitieboek altijd bij je hebt
  3. Zorg dat je elke dag minimaal 3 onderwerpen opschrijft
  4. Schrijf minimaal 1 keer per week een blog of een vlog en plaats deze
  5. Zorg dat mensen de mogelijkheid hebben om te reageren op je blog/ vlog
  6. Deel je blogonderwerpen hieronder, zo kan iedereen inspiratie op doen

 Moet je vandaag nog een blog of vlog posten? Ga je dan eerst eens afvragen waarom je dit zo adhoc moet doen en ga daarna een mindmap maken.

Een mindmap is niets anders dan een centraal onderwerp met daarin allerlei vertakkingen die bij dit onderwerp horen. Zo krijg je in één overzicht diverse onderwerpen die je kan gebruiken met de daarbij behorende diepgang, schrijfstijl, target audience en eventuele plaatjes.

 

Close

50% Complete

Bijna klaar!