Nog maar een paar plekken beschikbaar voor de gratis online training

Home

Workshops Gratis trainingen Over mij Blog Ervaringen Direct aanmelden voor de gratis trainig Login

Het product van jouw eigen bedrijf

product Mar 19, 2018

Jaren geleden besloot ik, net als veel mensen op deze wereld, dat het goed zou zijn om een webshop te hebben. Je maakt een website, betalingen komen binnen en je hoeft dus niets anders te doen dan 1 keer per dag pakketjes klaar te zetten en weg te brengen (of op te laten halen).

Hoe simpel kan dat zijn? Net als Coolblue had ik veel diverse websites, voor elke productgroep een aparte site en één overkoepelende site met daarop alle producten.

Alleen ik ging deze webshop ook aanprijzen via de website van mijn personal training. Dus je kon via mijn mails over personal training ook bijvoorbeeld zakmessen, supplementen en ja, zelfs luciferhoutjes kopen. Dit zorgde voor veel verwarring, zowel bij mijn klanten als bij mijzelf. Het ene moment scheurde ik in de auto naar de groothandel, om daarna eerste een aantal personal trainingen te verzorgen voordat ik net op tijd bij het PostNL punt kon zijn.

Dit hield ik een jaar vol en wat denk je...De personal training werd minder, de webshop werd minder, en mijn energie werd steeds minder. Totdat ik met mijn toenmalige businesscoach in gesprek ging en we gingen kijken naar een aantal factoren:

 • Waar zit je meeste omzet/ winst;
 • Wat kost je het minste energie;
 • Wat levert je het meeste op (energie, geld en tijd);
 • Wat wil je blijven doen.

De oplossing was simpel, stoppen met de webshop en alleen nog verder gaan met de personal trainingen. Keep It Simpel dat is de filosofie die ik nog steeds hanteer binnen mijn bedrijven. Natuurlijk kan je meerder bedrijven hebben, maar zorg dat het helder duidelijk en overzichtelijk blijft in wat je doet en wat je aanbied.

Zorg ook altijd dat je een (klein) voor onderzoek doet. Niets zo erg als je ergens heel veel tijd, geld en energie in hebt gestoken en dat dit niet uitbetaald wordt. Dus de vraag blijft:

Wat ga jij verkopen met je bedrijf?

Denk hierbij aan:

Al deze producten en nog veel meer kun je tegenwoordig makkelijker verkopen via je eigen webpagina. Uit heel veel platformen kun je tegenwoordig kiezen om je product aan te prijzen. Maar heb jij wel onderzoek gedaan naar je product?

Ik bedoel dan niet de kwaliteit van je product maar meer zaken als:

 • Is er vraag naar
 • Is de markt nog open of al verzadigd
 • zijn er grote spelers op de markt waar je het van kan winnen als bol.com, coolblue, mediamarkt etc. (wat nu als deze grote spelers hetzelfde product verkoopt als jij, maar zijn verkoopprijs lager is dan jouw inkoopprijs)
 • heb je te maken met bepaalde wetgeving (denk aan het opslaan van voedingsmiddelen)
 • wat is de prijs die je gaat vragen
 • hoe snel kan je leveren
 • Hoe ziet je service eruit
 • Wat is je target audience
 • etc.

Je ziet er zijn heel veel dingen om over na te denken voordat je gaat beginnen. 

En natuurlijk kan het een verschil maken of je financieel helemaal geen risico loopt of dat je voor 100.000 moet investeren. Alleen wil je alle tijd in een product stoppen dat misschien toch niet gaat opleveren waar jij op hoopt?

Laten we er even vanuit gaan dat je dit hebt gedaan en je meerder producten gaat verkopen. Dan is het ook nog van belang om je af te vragen of deze producten wel bij elkaar passen.

Stel je biedt personal trainingen aan en je verkoopt via je site ook voedingssupplementen, dan kan dat een mooie aanvulling zijn en leiden tot een zogenaamde upsell. Maar wat nu als je een personal trainer bent en verkoopt ook speelgoed? Dit zijn producten die elkaar normaal gesproken niet versterken. Ga je dit op dezelfde website zetten, dan geeft dit de klant veel verwarring.

Daarom is het van belang dat je gaat kijken naar de producten die je gaat aanbieden om te zien of deze elkaar versterken of niet. Bij versterken kan je dit waarschijnlijk wel op één website aanbieden, anders of bij twijfel zou ik altijd hiervoor een extra website nemen.

denk aan: 

www.joostbaelemans.nl voor advies over voeding en mindset

www.natuurkunde-academy.nl voor online lessen over wiskunde en natuurkunde

www.jb-academy.nl voor bedrijfsadvies

allemaal bedrijven van mij, maar diverse sites omdat ze andere producten aanbieden.

Zo heb ik ook diverse websites in het Engels en ook dit zijn weer andere webpagina's

Heb je vragen, dan kan je altijd hieronder reageren.

Heel veel succes met het op de markt zetten van jouw product.

- Joost

Close

50% Complete

Bijna klaar!