Nog maar een paar plekken beschikbaar voor de gratis online training

Home

Workshops Gratis trainingen Over mij Blog Ervaringen Direct aanmelden voor de gratis trainig Login

Hoe koppel je jouw website met een betalingssysteem en eventueel je boekhoudpakket.

Uncategorized Jun 07, 2018

Hoe koppel je jouw website met een betalingssysteem en eventueel je boekhoudpakket.

Ideal is de standaard in Nederland, maar niet in andere landen waar je vermoedelijk zaken mee doet. 

Zo draaien bij mij een aantal websites via Kajabi en andere weer via Leadpages in combinatie met wordpress.

Alleen hoe kan je dit nu koppelen aan je betaalsysteem? Welk betaalsysteem gebruik ik?

Dat wil ik je uitleggen in onderstaande blog. Mocht je naar aanleiding van deze blog nog vragen hebben, dan beantwoord ik deze natuurlijk graag.

Ik heb de verschillende bedrijven waar ik mee samenwerk hier neergezet in de vorm van een link, zodat je daar alleen maar op hoeft te klikken om naar de site te gaan en bij sommige krijg je via deze link ook nog een leuke korting of free trail.

In deze blog komen de volgende elementen (kort) voorbij:

 Voordat je een betalingssysteem gaat koppelen aan je website, is het met name van belang om je af te vragen wat jij wilt van je betalingssysteem.

Ga je vooral in Nederland aan de slag, dan is Ideal een absolute must. Maar in bijvoorbeeld Amerika, wordt er niet gewerkt met Ideal, maar veel meer met Paypal.

Ga je werken met automatische incasso? Met CreditCard? Dit zijn dingen die jij jezelf goed moet afvragen. Daarnaast moet je jezelf ook afvragen hoeveel kosten je wilt maken. Zeker als je net begint met je (online) onderneming en dus niet veel transacties hebt is dit van essentieel belang.

Ga je voor een betaalsysteem waarbij je alles volledig automatisch kunt regelen, maar waar dan vaak wel een maandelijkse fee aan vast zit, zonder dat je iets hebt verdient.

Zijn het aantal transacties (nog) laag en kan je makkelijk zelf dingen aan elkaar koppelen (denk aan toegang geven tot een onlinetrainingsomgeving) dan zou ik gaan voor een betaalsysteem dat alleen een vergoeding vraagt als er daadwerkelijk een transactie heeft plaats gevonden.

Ook wat je per transactie moet betalen kan een groot verschil maken. Betaal je een vast bedrag per transactie of een bepaald percentrage. Stel dat je standaard 1% betaald van de transactie, dan ben je met kleine bedragen goedkoop uit. Maar heb je cursussen van € 10.000,- dan betaal je ineens €100,- voor een transactie terwijl je bij de ander slechts € 0,29 betaald (een vast bedrag).

Denk hier goed over na.

Ik vind het ook fijn dat alle online transacties naar dezelfde rekening worden gestuurd. Dit is makkelijk voor het overzicht en eventueel de belastingdienst. 

Nou, wat is er dan zoal allemaal?

Hieronder wil ik een hele kleine selectie beschrijven waarop mijn websites en betalingssystemen zijn gebaseerd. Er zullen er vast nog meer zijn, dat is aan jou om dit uit te zoeken, maar met de uitleg op deze pagina, kun je makkelijk beoordelen of andere systemen beter voor jou werken.

Het betaalsysteem koppelen.

Via www.kajabi.com kun je dit makkelijk koppelen met Stripe

Bij Leadpages en Wordpress kun je een betaallink koppelen (die je bijvoorbeeld aanmaakt in mollie of Acumulus) aan een link of een knop die je daar zelf hebt gemaakt.

Paypro is een hele makkelijke en goede werkende betaalprovider. Nadeel van paypro is dat je altijd vaste abonnementskosten betaald, zonder dat daar ook maar een betaling is gedaan. Het grote voordeel is dat in combinatie met Zapier, je automatische systemen veel beter draaien en werken. 

Ik zelf werk met Acumulus en het daarbij ingebouwde betaalsysteem. Dit werkt samen met mollie.com wat o.a. creditcardbetalingen, Ideal etc. accepteert. Het grote voordeel hiervan is dat alle betalingen gegarandeerd zijn en direct worden geboekt in het boekhoudprogramma Acumulus.

Nadeel hiervan is dat je dan zelf koppelingen moet maken of toegang moet geven voor je onlinetrainingen.

Een ander belangrijk voordeel is dat je alleen betaald als er een transactie heeft plaatsgevonden. Deze tarieven zijn lager dan bij bijvoorbeeld Stripe. Stripe heeft alleen niet een directe Ideal functie en dus zal je deze zelf moeten programmeren.

Indien je Stripe hebt gekoppeld aan Kajabi, dan werkt dit allemaal integraal met elkaar. (Misschien ook wel met jouw boekhoudpakket). De tarieven van Stripe voor een Ideal betaling zijn hoger dan die bij Mollie

Ik hoop dat je hier iets mee kan en wens je veel succes met het opzetten van jouw (betalende) onderneming.

Je bent vrij om dit bericht te delen of een reactie hieronder neer te zetten!

Close

50% Complete

Bijna klaar!