Nog maar een paar plekken beschikbaar voor de gratis online training

Home

Workshops Gratis trainingen Over mij Blog Ervaringen Direct aanmelden voor de gratis trainig Login

Deel 3 van 10 delen over de naar mijn menig meest gemaakte fouten door ondernemers

ondernemersfouten Oct 04, 2018
 

 Te luxe leven

Oh wat is dat fijn, die producten die je op de zaak kan zetten.

De grote (lease)auto, die nieuwe dure computer, tablet, telefoon. Die (grotere) praktijkruimte.

Het voelt dan ook vaak niet aan alsof je het zelf betaald, de belasting betaald immers nog een deel mee omdat je dan hier geen belasting over hoeft te betalen en zo kan je iedereen meteen zien hoe geweldig goed je bedrijf loopt.

Mensen zien alleen niet dat je nachten wakker ligt omdat het even niet zo goed gaat met de zaak als dat je had gehoopt, je had geen rekening gehouden dat wat er bruto op je rekening staat beslist niet netto is. Dat een medewerker of jij ineens ziek wordt.

Het zijn allemaal dingen die (veel) geld kosten en waar je (zeker bij lease/ huur) voor een langere tijd aan vast zit. Vraag je af, voordat je een dergelijke koop doet of een contract afsluit of dit echt nodig is. Heb je die SUV nodig met alle luxe of kan het ook met een compacte auto?

Heb je je boekhouding op orde en weet je inmiddels wat er zoal is binnen gekomen (en vermoedelijk gaat komen) dan kun je een keuze voor een uitgave een stuk beter onderbouwd maken.

Maar let op, resultaten behaald in het verleden bieden geen garantie voor de toekomst.

Ik heb te veel ondernemers gezien die jaren aan contracten vast zaten die ze eigenlijk niet konden betalen. Bij een eenmanszaak werd zelfs het (privé)huis verkocht omdat de zakelijk aangegane contracten niet betaald konden worden.

Maak je jouw beslissingen gebaseerd op feiten, zogenaamde gecalculeerde risico’s, dan is de kans dat je nachten wakker ligt ineens een stuk kleiner geworden.

Laat dit je nu niet afschrikken om je eigen bedrijf te gaan beginnen of door te gaan met waar je nu mee bezig bent. Het ondernemers vak is te mooi om niet te doen, maar het komt ook met veel verantwoordelijkheden. Van jouw omzet moeten namelijk de kosten, belastingen, pensioen, ziekte en jouw buffer nog af. Pas dan weet je wat je over hebt en kan je misschien een dergelijk duur contract aangaan.

Dit alles betekent ook dat je goed naar je uurtarief moet kijken. Geeft jouw uurtarief je de mogelijkheid om buffers te bouwen, pensioen te reserveren, belastingen te betalen en dan ook nog je privé onderhoud te bekostigen? Pas dan ben je goed op weg met je financiële cijfers, welke je hard nodig zult hebben om van jouw bedrijf een geweldig bedrijf te maken.

Nu ben ik natuurlijk heel erg nieuwsgierig naar jouw uurtarief en hoe dat je deze hebt bepaald. Laat dit desnoods weten in een reactie hieronder.

Wil je aan de slag met alle 10 de ondernemersfouten? Meld je dan aan via deze link voor de GRATIS online training waar we alle 10 de fouten echt gaan bespreken

 

Close

50% Complete

Bijna klaar!