Nog maar een paar plekken beschikbaar voor de gratis online training

Home

Workshops Gratis trainingen Over mij Blog Ervaringen Direct aanmelden voor de gratis trainig Login

10 meest gemaakte fouten door ondernemers: Deel 1

ondernemers fouten Sep 11, 2018
 

10 meest gemaakte fouten door ondernemers

 Vandaag deel één in een reeks van tien over (beginners-) fouten die veel ondernemers maken. Fouten die makkelijk, snel en zonder veel geld opgelost kunnen worden. Fouten die je bedrijf kunnen hinderen bij;

  • Het creëren van een professionele uitstraling,
  • Het krijgen van de juiste recensies die je nodig hebt om nieuwe klanten aan te trekken,
  • Het (exponentieel) laten groeien van je bedrijf,
  • Het ontwikkelen van een expert status,
  • Het vragen van hogere prijzen voor dezelfde service. 

Daarom in tien delen de naar mijn idee meest gemaakte fouten door ondernemers.

Vandaag dus deel één:

 “Te veel met de potten en pannen bezig zijn in plaats van het bedrijf”

Een klant die ik een aantal jaar geleden heb begeleid omdat zijn bedrijf maar niet wilde groeien, wist maar niet waar het probleem lag. Zijn producten waren goed, zijn reviews waren veel belovend, en zijn locatie was top. Ondanks al deze dingen wilde het maar niet lukken om echt te groeien. Het bedrijf draaide oké, maar ondanks dat zat zijn restaurant niet elke avond vol. Er was dus genoeg ruimte om te groeien zonder dat dit veel extra energie (en geld) zou gaan kosten. De vraag was wat hij nodig had om dit voor elkaar te gaan krijgen. De eerste opdracht die hij mee kreeg was nauwkeurig bijhouden hoe zijn dag er ,onder normale omstandigheden, uitzag.

 En dan bedoel ik dat hij ook echt alles moest noteren van minuut tot minuut van moment van opstaan tot het moment van slapen. Vaak gaat er namelijk meer tijd verloren aan kleine dingen dan dat je zelf doorhebt.

 Wat was nu het verhaal: 80% van zijn tijd ging op aan het koken van de gerechten in zijn eigen restaurant en de overige 20% van zijn tijd ging op aan managementtaken. Zo werd er een werkweek van dik 80 uur gemaakt. Dit was dus geen restauranteigenaar, maar gewoon een kok. Een kok runt namelijk alleen de keuken terwijl er bij een restaurant veel meer komt kijken. Hij was dus meer bezig met de potten en pannen dan met de rest van zijn restaurant.

Nu is dit geen probleem als je daarnaast mensen hebt die de rest goed regelen. Denk aan je marketing, je personeel, je boekhouding etc.

Ga dus eens kijken hoe dat jij je tijd indeelt in jouw bedrijf. Blijft er tijd over voor je bedrijf of alleen voor het product van je bedrijf?

Op deze manier kan je terug naar de essentie van je bedrijf. De basis. Is daar alles goed geregeld?

Een klein voorbeeldje:

Zo hebben veel bedrijven nog een Hotmail, Gmail of Outlook account. Stop daarmee!! NU!!

Het is zo veel professionelere om een e-mailadres te hebben dat ook eindigt op het account van je website.

[email protected]. In plaats van [email protected]Ik zal namelijk niet snel met een bedrijf samen werken als: ik de mensen niet ken en ik moet gaan mailen naar een Hotmail account. Dit voelt toch minder professioneel aan. Net of het bedrijf blijft hangen in de privésfeer en dat er geen geld of kennis is om dit goed te regelen.

Het eerste dat ik ondernemers dan ook aanraad is terug te gaan naar de basis van hun bedrijf. Staat je basis goed, kun je vanaf daar verder bouwen?

Als je een huis gaat bouwen en je knalt de fundering snel in elkaar om maar zo snel mogelijk bij het dak aan te komen en erin te gaan wonen, dan is de kans groot dat het huis bij de eerste de beste herfststorm omwaait, dat je geen dakkapel meer kunt zetten (dus uitbreiden) of wat vaak gebeurd, dat het huis al compleet is ingestort voordat er gebouwd kan worden aan de eerste verdieping. Gebeurd dit bij een bedrijf dan spreken we vaak van een faillissement.

Ga dus terug naar de basis van je bedrijf, wil je hier meer over weten, lees dan ook de andere blogs op de pagina of meld je aan voor de gratis training waarbij we naar alle 10 de ondernemersfouten gaan kijken. Je kan je aanmelden via deze link

Natuurlijk kan je ook altijd een gratis training volgen waarbij ik vaak terug ga naar de basis van je bedrijf.

 

Close

50% Complete

Bijna klaar!